Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Στο μουσείο της Ακρόπολης με τα παιδιά - Acropolis museum

και μετά τη προετοιμασία της επίσκεψης στο μουσείο της Ακρόπολης, βρήκαμε πολύ υλικό και μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε αρκετά την επικείμενη επίσκεψή μας στο μουσείο.

και να που ήρθε η ημέρα, η Άννα δεν ήθελε να ακολουθήσει την εκδρομή του σχολείου, η Ερατώ έκανε "κοπάνα" και να που βρεθήκαμε να βολτάρουμε στο κέντρο με προορισμό το μουσείο!


Με το που φτάσαμε στο μουσείο, στην είσοδο ακόμα μια πολύ ευγενική κυρία μας έδωσε μια τσάντα και εξήγησε στα κορίτσια πώς παίζεται το παιχνίδι του κυνηγιού της Αθηνάς.
Μέσα στο  μουσείο υπάρχουν πολλά αγάλματα με τη θεά Αθηνά. Κάποια από αυτά τα αγάλματα υπάρχουν σε αυτοκόλλητα μέσα στην τσάντα. Μέσα στην τσάντα, μαζί με τα αυτοκόλλητα υπάρχει και χάρτης του μουσείου που πρέπει κανείς να βρει ποιο αυτοκόλλητο αντιστοιχεί σε ποιο σημείο του μουσείου . Τα μικρά παρατηρούσαν με ενδιαφέρον τα αγάλματα, και ιδιαίτερα αυτά της Αθηνάς γιατί τα αυτοκόλλητα στην τσάντα περίμεναν :) και εκεί που εμείς κουραζόμασταν, εκείνες "τρέχαν" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί εννοείται ότι δεν τρέχουμε στο μουσείο) να βρουν το επόμενο άγαλμα.
Μέσα στην τσάντα υπάρχει και ένα παιχνίδι μαγνητικό, όπου σε μια κάρτα που απεικονίζει τη Θεά Αθηνά, "κολλάς" μαγνητάκια με το δόρυ της, την ασπίδα της, το πέπλο της κτλ. 
Τέλος μέσα στη σακούλα υπάρχει ένα παιχνίδι μνήμης όπου πρέπει να βρεις τις ίδιες Αθηνές

Το παιχνίδι μνήμης που ήταν στην τσάντα που δανειστήκαμε στο μουσείο της ακρόπολης, έκανε τα κορίτσια να περάσουν ευχάριστα στην καφετέρια

Ένα αγαπημένο μου σημείο στο φανταστικό αυτό κτίριο που είναι το μουσείο της Ακρόπολης, είναι το αναγνωστήριο. Αυτή τη φορά διαβάσαμε το βιβλίο του  μουσείου. Πώς χτίστηκε το μουσείο , τί δυσκολίες συνάντησαν και πώς τις αντιμετώπισαν. Ένα παιδικό βιβλίο πολύ ωραία γραμμένο που δείχνει στα παιδιά, αλλά και σε μας πόσο δύσκολα είναι ορισμένα εγχειρήματα και τί ευθύνη έχουν κάποιοι επιστήμονες που ένα λάθος τους μπορεί να προξενήσει ζημιά στην παγκόσμια κληρονομιά!

Μετά το μουσείο, μια βόλτα στα στενά της πλάκας ολοκληρώνει τη τουριστική περιήγηση ! 
Τί ωραίο που είναι να είσαι τουρίστας στην ίδια σου την πόλη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: