Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Παιχνίδια στο αυτοκίνητο για παιδιά

Ως γνωστόν τα παιδιά οταν βρίσκονται σε πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο ή με το αεροπλάνο βαριούνται. Σε αυτό το βιντεάκι θα σας δείξω τί έχουμε εμείς μέσα στην τσάντα του αυτοκινήτου ώστε να μη βαριόμαστε.

 Φυσικά δεν το καταφέρνουμε πάντα, και όταν η τσάντα δεν είναι αρκετή, επιστρατεύονται τα μεγάλα μεσα που είναι οι συχνές στάσεις, τα τραγούδια και παραμύθια αυτοσχέδια.

Στην τσάντα που σας δείχνω, δεν έχω μέσα ένα πίνακα που γράφεις και σβήνει και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες που αρέσει πολύ στη μικρή  μου κόρη.
Μια άλλη ιδέα είναι οι κατασκευές από χαρτί όπως καραβάκια, αυτό το παιχνίδι που παίζαμε μικροί, δεν ξερω αν έχει όνομα στα Ελληνικά (βοηθήστε με) στα Αγγλικά λέγεται cootie catcher και είναι αυτό 
Αν θέλετε να το φτιάξετε και δε θυμάστε πώς, δείτε τις οδηγίες εδω


Το κυνήγι του χαμενου θησαυρού που εφτιαξα εγω και μπορείτε να το εκτυπώσετε από εδω
Link για εκτύπωση ζωγραφιών: http://freekidscoloringpages.net  υπάρχουν άπειρα στο internet, αρκεί να γράψετε στο google "free coloring pages for summer"
To bingo το εκτύπωσα από εδω
Πείτε μου και καμία άλλη καλή ιδέα!
Καλό ταξίδι σε όλους και καλά να περάσετε!!!:

8 σχόλια:

Owl Mommy Βέρα είπε...

Κι εγώ στο τραγούδι το ρίχνω..χεχε! Αυτή τη φορά της πήρα κι ένα πιανάκι για να με συνοδεύει!

Unknown είπε...

Α εσείς είστε εξελιγμένοι!!
ανέβασα και το βιντεάκι που από λάθος δεν το είχα βάλει.
Θα δεις πιο λεπτομερώς τίκάνουμε εμείς

Efi D. είπε...

Καλά το κολπάκι με το μωρό και τα hansaplast φοβερό!!! Μας χαρίσατε πολύ ηρεμία.Ευχαριστούμε!!! και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τους πάρω και το παιχνιδάκι με τις μύτες!

___ είπε...

Για άλλη μια φορά υποκλίνομαι στην οργανωτικότητα και την φροντίδα σου για τα παιδιά! Εμείς ούτε το 1/3 των παιχνιδιών αυτών δεν παίρνουμε. Μας είχαν βοηθήσει πολύ τα δακτυλοκουκλάκια και τα βιβλία, αλλά τώρα τα βιβλία τις ζαλίζουν. Αλήθεια, εσένα δε ζαλίζονται με τα παιχνίδι απου θέλουν οπτική συγκέντρωση; Τέλος να πω ότι ξετρελάθηκα με την ιδέα του χάρτη. Ήταν υπέροχη και θα την εφαρμόσουμε οπωσδήποτε. Καλά σας ταξίδια!!!!!!

Katerina είπε...

Εκπληκτικό ποστ!
Θα εφαρμόσουμε το χάρτη, το μωρό με το χανζαπλαστ και το παιχνίδι με τις μύτες.
Θα προσπαθήσω και το μπίνγκο με τα αυτοκινητάκια αλλά δεν ξέρω αν θα πετύχει γιατί είμαστε και μικρές ακόμη...αλλά βαριόμαστε πολύ στο αυτοκίνητο!
Καλές διακοπές!

Katerina είπε...

Να προσθέσω κι εγώ δύο tip που μας έχουν φανεί χρήσιμα και μας απασχολούν για αρκετή ώρα: πλαστελίνες (υπάρχει τραπεζάκι αυτ/του) και το παρακάτω βιβλίο (κάθε εποχή υπάρχει και το αντίστοιχο!)http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=571073

Unknown είπε...

Αχ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια αλλά κυρίως για τις ιδέες!!
Αφου επιστρέψαμε από ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο (500 χλμ) να σας πω ότι παίξαμε πολύ μπίνγκο, και διήρκησε πολύ ώρα, μέχρι να βρούμε πράσινο αυτοκίνητο...
και παίξαμε και ένα παιχνίδι που ακούγαμε ένα τραγούδι και προσπαθούσαμε να το θυμηθούμε, δηλαδή κάποια στιγμή ο μπαμπάς το χαμήλωνε και εμείς λέγαμε τί λέει μετά.. πολύ γέλιο!!! πχ το τραγούδι έλεγε:
- Στου σπιτιού μου την αυλή ... με φλερτάρει ένα παιδί...
(το χαμήλωνε ο μπαμπάς) και η Αννα έλεγε
- με μια μυτη στρογγυλή
κτλ κτλ
αυτό καν'τε το οπωσδήποτε έχει πολύ πολύ γέλιο

evonita είπε...

πανέμορφες ιδέες και ας μην έχω και παιδιά!!! επίσης μου άρεσε πολύ η τσαντούλα και το νεσεσέρ με τα μολύβια!!! υπέροχα όλα!!! είσαι πολύ ευρηματική, σε θαυμάζω!