Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Παιδικό μουσείο

την Πέμπτη (χθες) πήγαμε μια βόλτα στο παιδικό μουσείο.
Γιορτάζαν τα γενέθλια και είχε κάτι σαν πάρτυ εκεί. Τα παιδιά εκτός από την περιήγησή τους στη μόνιμη ¨έκθεση¨μπορούσαν να φτιάξουν δώρα για το μουσείο και τούρτα, την οποια σβήσαν όλα μαζί στο τέλος.

Ήταν  η πρώτη φορα που επισκεπτόμασταν το παιδικό μουσείο.
Καταρχήν ευχαριστηθήκαμε πολύ τη βόλτα στη πλάκα που είχαμε πολύ καιρό να κάνουμε. Σε αντιδιαστολή με αυτό που περίμενα, η βόλτα στην πλάκα είναι πολύ εύκολη με τα παιδιά και καθόλου επικίνδυνη. Θα πρέπει επιτέλους οι Αθηναίοι να μη φοβόμαστε να κατέβουμε στο κέντρο και να παίρνουμε τα παιδιά μας και να πηγαίνουμε βόλτες. Μόνο έτσι δε θα ρημάξει και θα έχει ζωή.

Ας γυρίσουμε όμως στο μουσείο
Το παιδικό μουσείο στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο νεοκλασσικό κτίριο στην Πλάκα. Εχει πολλές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά διαφόρων ηλικιών και "καταπιάνεται¨με διάφορα θέματα της καθημερινότητας, γεωμετρία, φυσικά φαινόμενα, τις ανθρώπινες αισθήσεις, το ανθρώπινο σώμα κτλ.
Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, και το πιο σημαντικό, περνάνε όμορφα!!

Μπορείτε να δείτε πολλές πληροφορίες στο σάιτ
http://www.hcm.gr/
Βρίσκεται στην Κυδαθηναίων 14, 105 58 Πλάκα Τηλ. 210 3312995
 
Δείτε και το βιντεάκι μας

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011, «Το δώρο μου για το Μουσείο»
Για ποιο λόγο μέρες γιορτινές να φτιάξουμε δώρο για το Παιδικό Μουσείο; Τα παιδιά χρησιμοποιούν τα υλικά του εργαστηρίου του Μουσείου για να δημιουργήσουν ένα δώρο στο μουσείο που γιορτάζει τα γενέθλιά του….
Στη 1.15μμ θα συγκεντρωθούμε όλοι να σβήσουμε τα κεριά στην τούρτα που θα έχουν φτιάξει τα παιδιά, να τη γευτούμε και να ευχηθούμε στο Παιδικό Μουσείο που κλείνει 17 χρόνια ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: