Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

8 μηνών


4 Φεβρουαρίου κλείσαμε και τον 8ο μήνα και ξεκινήσαμε να διανύουμε τον 9ο. Πέρασε ακόμα ένας μήνας σαν το νερό. Σαν το νερό της βροχής που πέφτει από τον ουρανό και δεν προλαβαίνεις να το παρακολουθήσεις (εμπνευσμένη από το πολύ νερό βροχής που έχουμε φάει αυτές τις μέρες). Είναι 73,5 εκ ύψος και 9980 βάρος σύμφωνα με τον παιδίατρό μας την τελευταία φορά που τον επισκευτήκαμε. Ευτυχώς οι ιωσεις που κυκλοφορούν, την έχουν αφήσει ανέπαφη, πράγμα που δεν ισχύει για την Αννα, που έκανε 2 μέρες πυρετό υψηλό χωρίς άλλο σύμτωμα. Πέρασε πολύ γρήγορα ευτυχώς.

Η Ερατώ δεν μπουσουλάει ακόμα αλλα μετακινείται με τον πωπό και πάει 2 μέτρα απόσταση από κει που την αφήνεις. Απο καθιστή πέφτει μπρούμυτα, μετά ανάσκελα και μετά κλαίει.

Τρώει αρκετά καλά εκτός αν την ταϊζω εγω, που βλέποντάς με θυμάται το γάλα που προτιμάει και δεν πολυανοίγει το στομα. Της αρέσουν πιο πολύ τα φαγητά λιωμένα με το πιρούνι και όχι με το μπλέντερ, οποτε λιώνω μόνο το κρέας στο μπλέντερ. Προτιμάει το μεσημεριανό από το φρούτο, και ιδιαίτερη προτίμηση στον κρόκο αυγού.

Το βράδυ ξυπνάει άλλες φορές κάθε 3ωρο και άλλες φορές συνέχεια και κοιμάται μόνο θηλάζοντας. Το πρωί ξυπνάει με το που θα σηκωθώ από το κρεβάτι αλλα κοιμάται 10-11. Το μεσημέρι κοιμάται πάλι όσο εγω, δηλαδή μπορεί να κοιμηθεί και 2 ώρες αν η Αννα δε μας ενοχλήσει νωρίτερα.
Στο μπάνιο πιά βάζουμε την μπανιερούλα μέσα στη δική μας μπανιέρα γιατί γίνεται λίμνη γύρω της με τα νερά που πετάει απέξω.
Κουνάει το χεράκι της όταν της πεις κάνε γειά. Φυσικά όποτε θέλει εκείνη όχι πάντα

Η Αννα την προσέχει πάρα πολύ!! της στρώνει το παπλωματάκι της να κάθεται πάνω εκεί και όχι στο μάρμαρο γιατί ώς γνωστον στα μωρά αρέσει να φευγουν από το χαλί και να κάθονται στα πλακάκια.  Εκτός από αυτό της αρέσει (της Αννας) να μετακινεί την Ερατώ αγκαλιά, να την παίρνει από δω, να τη πηγαινει από κει, και όσοι είναι μαζί μας εκτός οικογενείας πολλές φορές αγχωνονται.

 

13 σχόλια:

vivliolatreia.blogspot.com είπε...

να σου ζήσουν οι ζουζούνες σου .... εμείς 10 μηνών, δεν μας αρέσει το μπουσούλισμα θέλουμε να μας κρατάνε και να αλλωνίζουμε το σπίτι!!!!! τρώμε τα πάντα και εμείς δεν τα θέλουμε εντελώς αλεσμένα ....

Ρεβεκκα είπε...

εισαστε ιδιεεεεεεεεεεεεςςςςςς η ειναι η ιδεα μου.φιλια κ καλη εβδομαδα...

efi είπε...

να σου ζησει η ζουζουνα
αληθεια ποτε καθησε μονη της στον ποπο της
εμενα ο μπεμπης παει 7 μηνων και ακαμα και με μαξιλαρια πεφτε

LL είπε...

H μικρούλα είναι ίδια εσύ!!!! Έτσι νομίζω!!! Να σου ζήσουν και οι δυό και να τις δεις όπως εσύ επιθυμείς!!!!

yogaμάνα είπε...

ela nte !!!ayto to pera dvue poy kanei h Anna sthn Eratw ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΑΓΧΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!
Εισαστε σαν να εχετε βγει απο ταινια . Απο το Μικρο σπιτι στο Λιβαδι, ενα πραμα . Αγαπημενες μου...

Unknown είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια. Δεν είμαστε ίδιες με τίποτα. Είναι ολόιδια ο άντρας μου
@vivliolatreia: επιμένω να μπουσουλήσει γιατί τελειποιείται με το μπουσούλημα μια λειτουργία δε θυμάμαι καλά, η λεπτή κινητικότητα;; κάτι τέτοιο
@efi Η Ερατώ κάθισε χωρίς βοήθεια αρχές Δεκέμβρη δηλαδή 6 μηνών. Κάθε παιδάκι έχει το δικό ρου ρυθμό βρε, μην αγχωθείς καθόλου
@ yogaμάνα: Ευχαριστώωωωωωωωωωω Λώρα σε παρακαλώ πέρνα μου το λαρδί (κλασσική ατάκα στην εν λόγω σειρά)

Ανώνυμος είπε...

Η κορούλα σου είναι 5 μέρες μικρότερη από τη δική μου κι ό,τι περιγράφεις είναι τόσο γνώριμο! Κάνουν ακριβώς τα ίδια! :)
Να τα χαιρόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

ps: συμπεριλαμβάνονται και οι βραδινές συνήθειες :(

Evita T. είπε...

Κουκλίτσα όμορφη!

Christina Panetsou είπε...

ο ιωαννης ειναι 1 μερα μεγαλυτερος της και παρολαυτα δε θελει να καθεται!!!ενω μπορει να στηριχτει θελει να ειναι ξαπλα!!!να τις χαιρεσαι τις ζουζουνες σου!!!περνα απ'το blog μου, εχεις δωρακι!!!
www.happymommy-christina.blogspot.com

Christina Panetsou είπε...

περνα απο το blog μου, εχεις δωρακι!!!

Μαριάννα είπε...

Μια κούκλα είναι. Να σου ζήσουν και οι δυο! Εμείς κοντεύουμε 4 μηνών, είμαστε φαγανουλες,και περίεργες για χάσιμο!

ChristinaD είπε...

κουκλάκι!!η κορδέλα τέλεια!!να σου ζήσει!